tietoa meistä

ALERTEN TAVOITTEET

Alerte pyrkii tarjoamaan tarvittavat palvelut Pietarsaaren kaupungille tehokkaasti ja laadukkaasti. Ymmärrämme hyvän resurssien jaon merkityksen, minkä ansiosta toteutamme huoltopalvelut kustannustehokkaasti ja kilpailukykyisesti. Osastojemme välillä ei ole erottavia seiniä, ja työskentelemme kaikki yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tämä yhdistettynä motivoituneeseen johtoon luo viihtyisän työympäristön, jossa henkilöstö voi hyvin ja suorittaa työnsä hyvillä mielin.

KUINKA ALERTE SAI NIMENSÄ

Alerte on nimetty Peter Malmin Alerte-fregatin mukaan. Syksyllä 1831 Peter Malm laski vesille ylvään Alerte-fregatin, joka oli kookkaampi kuin kaikki aiemmat alukset. C. A. Humble, Peter Malmin kokenein ja taitavin laivuri, oli ensimmäinen Alerten komentaja. Viisi vuotta myöhemmin Humble vaihtoi alusta Peter Gustav Böckelmanin kanssa. Böckelman oli niin ikään taitava laivuri, mutta hänellä oli myös muita arvokkaita kykyjä, kuten aloitteellisuus ja hyvä kielitaito. Alerte-nimeä ehdotti Pietarsaaren museo. Me Alertella olemme ylpeitä siitä, että yrityksellämme on sama nimi kuin tuolla ainutlaatuisella fregatilla.

Alkuperä: Oscar Nikula, Malmska Handelshuset i Jakobstad, 1948

Alerte fregatti

ALERTEN LOGO

Alerten logolla halutaan välittää luotettavuuden, palvelualttiuden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. En halunnut tehdä logosta liian näyttävää, räikeää ja modernia vaan sopivan hillityn, uskottavan ja tyylikkään. Ja ajattoman.

Tarkoin valitulla kirjasinlajilla painettu nimi Alerte on ulkoasultaan kaunis, siro ja helposti luettava. Se henkii ajatonta laatua ja luo arvokkaan vaikutelman.

Pientä a-kirjainta esittävä kuvio kuvastaa myös toiminnan monipuolisuutta. Kaarevat vihreät ja siniset linjat luovat kehyksen laajalle toiminta-alueelle.

Punainen piste symboloi kaupungin keskustaa ja sykettä.


- Bengt Björk, suunnittelija